Olot engega una “tarifa plana” per pagar els rebuts municipals

Els ciutadans que ho vulguin podran pagar cada mes una part de les taxes, i així no haver-ho de fer de cop. Aquesta mesura ja es posarà en pràctica l’any que ve i s’hi poden apuntar tant empreses com veïns de la ciutat. 

La regidora de Serveis Econòmics, Montse Torras (Pau Masó)


Es tracta d’una mesura voluntària que l’equip de govern portava en el programa electoral. Aquest mes d’octubre s’obrirà el període per acollir-se a aquesta iniciativa que permetrà pagar els rebuts mes a mes. La regidora de Serveis Econòmics, Montse Torras, diu que d’aquesta manera es posen més facilitats als ciutadans.

Pagament a nou mesos vista

La mesura s’aplicarà a tots els rebuts que cobra l’Ajuntament de forma anual, és a dir, escombraries, l’impost de vehicles, l’IBI o l’impost sobre activitats econòmiques. Totes aquestes taxes es cobraran en un termini de nou mesos (de febrer a octubre). Torras explica quins mínims han de complir els ciutadans per acollir-se a la nova mesura.

 

El nou Pla de Pagament que desplega el consistori no té interessos i s’hi poden afegir tant particulars com empreses. Segons Torras, la nova mesura no ha de suposar un canvi per al funcionament intern de l’ajuntament.

 

El termini per apuntar-se al nou Pla de Pagament s’obre el 30 d’octubre i els veïns tindran temps d’apuntar-s’hi fins al 5 de desembre. Tots aquells que ho facin ja pagaran els seus rebuts de forma fraccionada a partir de l’any que ve.

Respon