Olot es compromet a mobilitzar els recursos “que siguin necessaris” per la crisi social del coronavirus

L’equip de govern treballa colze a colze amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per, si fa falta, ampliar el paquet d’ajudes i fer una segona onada d’aportacions. En total, l’ajuntament ja ha destinat gairebé 900.000 euros a les conseqüències socials i econòmiques de la crisi del coronavirus.

El primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda (Pau Masó)


La línia d’ajudes socials es va concretar a l’abril, juntament amb un altre paquet econòmic. Es tracta d’un fons de mig milió per cobrir les necessitats que anessin sorgint durant la pandèmia. De moment, els gairebé 300.000 euros que es van preveure per als afectes socials ja s’han començat a ubicar: 66.000 han anat al conveni entre l’Ajuntament, el Consorci i la Creu Roja; 55.000 es destinaran a cobrir necessitats directes de persones afectades per la pandèmia; també s’han aportat 11.000 euros per a les beques menjador; i 36.000 al Centre de Distribució d’Aliments de Càritas Garrotxa. El primer tinent d’alcalde d’Olot, Estanis Vayreda, deixa clar que totes aquestes quantitats no tenen sostre.

 

A part del fons social, fins ara l’Ajuntament també ha destinat 205.000 euros en ajudes pel sector econòmic. En aquest paquet d’ajudes hi ha les subvencions Olot 500. A més, el consistori també calcula que la condonació de la taxa de terrasses o dels paradistes del mercat puja a 160.000 euros.

 

En total, sumant l’àmbit social i l’econòmic, el consistori olotí ja ha destinat gairebé 900.000 euros en mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi del coronavirus. En aquestes ajudes també hi ha 65.000 euros al sector cultural i 155.000 per a projectes de promoció econòmica a través de l’Agència Dinàmig.

One Response to “Olot es compromet a mobilitzar els recursos “que siguin necessaris” per la crisi social del coronavirus”

  1. Giorgiana Gugonea

    En aquests temps, tan complicats, qualsevol ajuda és benvinguda.

    Respon

Respon