Olot farà concerts en directe en format autocine a l’esplanada de l’estació

El Pot Petit, Kozama, Pop per a Xics i Relat són els artistes que actuaran aquest mes en la primera programació cultural “insitu” que llença Olot després del confinament. Es tracta d’una programació anomenada “Encontres a la fase 2” i dissenyada exclusivament amb artistes garrotxins. També hi haurà contes i música clàssica a l’Hospici, actuacions sorpresa en espais naturals i altres propostes telemàtiques.


La cultura torna en escena. Olot serà una de les primeres ciutats de Catalunya on es podrà tornar a gaudir de concerts en directe i a l’aire lliure. Serà en un format totalment diferent, i des del cotxe. La ciutat ha programat quatre concerts a l’esplanada de l’antiga estació en format autocine. El públic hi podrà accedir amb el seu cotxe i gaudir de l’actuació en directe a través de la ràdio del seu vehicle. En aquests concerts hi actuaran Relat i Kozama el 19 de juny i el Pot Petit i Pop per Xics el dia 20. En dona més detalls el director de l’Institut de Cultura d’Olot, Ricard Sargatal.

 

Els concerts tindran una capacitat per a 60 vehicles, s’haurà de comprar entrada, i se seguiran a través d’un dial de ràdio, sense música ampliada. A més dels concerts amb cotxes, també hi haurà actuacions a l’Hospici: seran amb un aforament molt reduït i el públic canviarà després de cada peça, per deixar espai als següents oients. Amb aquest format s’hi faran concerts de música clàssica i contes de quinze minuts explicats per l’actriu Anna Roca.

 

Calendari de les activitats


Suport als artistes locals

La programació que ha dissenyat Olot Cultura s’anomena ‘Encontres a la Fase 2′ i només es durà a terme aquest mes de juny. Comptarà exclusivament amb artistes locals. Sargatal explica que l’objectiu també és ajudar els artistes garrotxins.

 

De fet, la programació cultural per aquest mes de juny també inclou concerts i actuacions sorpresa a diferents llocs i espais de la ciutat que la gent es trobarà quan surti a passejar. Marta Rius, Constant, Pep Puigdemont o Jessica Mellado són alguns dels artistes que els olotins es podran trobar pel carrer. A més, la programació també inclou propostes per seguir des de casa com un projecte de dansa de Quim Bigas amb Èlia Teis o la restauració en directe d’una talla de fusta del segle XVIII.

La majoria de propostes seran gratuïtes, però en alguns casos, com els concerts amb cotxe, es necessitarà entrada. Aquest divendres a la tarda ja es posen a la venda a través de la pàgina web d’Olot Cultura. La programació ‘Encontres a la fase 2’ donarà feina a un centenar d’artistes i costarà 65.000 euros. També contempla ajudes a produccions locals i creacions d’artistes de la comarca.

Respon