Olot ha posat 120 multes per no portar la mascareta al carrer

Són sancions a ciutadans que no seguien la normativa establerta per la Generalitat des del passat mes de juliol. L’alcalde de la ciutat creu que es tracta d’una minoria de veïns i que la majoria de la ciutadania compleix amb les mesures anunciades.

Imatge del carrer Sant Rafel d’Olot (Pau Masó)


El vuit de juliol el Procicat va fer efectiva l’obligatorietat de la mascareta a l’espai públic. Des de llavors, a Olot s’han posat 120 multes a ciutadans que no complien aquesta norma. Segons l’alcalde, Pep Berga, són veïns que directament es neguen a portar mascareta, però que són una minoria.

 

Les persones que no porten mascareta s’enfronten a sancions de 100 euros. Segons Berga, la ciutadania segueix majoritàriament les mesures establertes per lluitar contra la pandèmia. L’alcalde d’Olot creu que l’estiu no ha significat un relaxament.

 

La mascareta segueix sent obligatòria a la via pública. Tot i això hi ha poques excepcions que permeten anar pel carrer sense mascareta. Són per aquelles persones amb dificultats respiratòries o quan es fan activitats esportives.

Respon