Olot homenatja Gabriel Alcalde

Aquest dissabte, amics, familiars i companys recordaran la personalitat i la trajectòria de l’historiador, arqueòleg i museòleg garrotxí. Ho faran a la Sala Torín. Alcalde va morir l’abril de l’any passat i va ser el fundador del Museu Comarcal de la Garrotxa. Les entrades per assistir a l’homenatge s’han esgotat, però es podrà seguir per streaming. 

Foto: Olot Cultura


Tot i que, segons els amics, ell no hauria volgut, Gabriel Alcade serà recordat aquest dissabte en un acte públic. L’homenatge està organitzat per l’Ajuntament d’Olot, juntament amb familiars i amics, i es farà a l’Hospici. Un dels amics més íntims de Gabriel Alcalde és Joan Oller. Ell mateix explica que han pensat un homenatge més personal que acadèmic.

 

A l’acte de record a en Gabriel Alcalde es podran escoltar cançons de rock, música celta o punk que van marcar la vida de l’arqueòleg olotí. Hi haurà música en directe i es projectaran fotografies. Oller diu que l’acte vol acollir tots els àmbits en què va participar Alcalde.

 

Gabriel Alcalde va morir el 25 d’abril del 2019. L’acte d’homenatge estava pensat per al passat mes de maig, però la pandèmia el va traslladar a la tardor. Alcalde va ser el primer director del Museu Comarcal de la Garrotxa, un reconegut arqueòleg i geganter de la faràndula d’Olot. També va dirigir l’Institut del patrimoni Cultural de l’UdG i l’Institut Català de Recerca del Patrimoni Cultural. Les entrades gratuïtes per assistir a l’acte de record s’han esgotat, però l’acte es podrà seguir en directe a través de Youtube a partir de les 12h

Respon