Olot impulsa ‘Olot Pedala’, un pla per fomentar l’ús de la bicicleta

Inclourà la participació de diferents actors socials i econòmics i també la creació d’una taula de mobilitat amb tècnics i polítics. El pla estarà dotat de 35.000 euros i s’ha anunciat com a resposta a les mocions presentades per ERC i la CUP que demanaven la creació de carrils bici i un canvi de mobilitat a la ciutat aprofitant el confinament.

El pla vol millorar la mobilitat sostenible a Olot

L’equip de govern ha frenat, però, la immediatesa que reclamaven els partits d’esquerres. Tot i això, ha donat suport a les seves demandes i ha anunciat un pla estratègic per millorar el paper de la bicicleta a la capital de la Garrotxa. En la presentació del pla durant l’últim ple municipal, el regidor de mobilitat, Jordi Güell, va aparcar la immediatesa i va apostar per fer accions permanents.

 

Olot Pedala és un pla que comença a caminar ara, però que, de moment, no té terminis ni gaires més concrecions. Només s’ha sabut que estarà dotat de 35.000 euros i que comptarà amb un procés participatiu.

 

L’oposició ho veu amb bons ulls

També està previst crear una taula de mobilitat amb tècnics i polítics per tirar endavant l’’Olot Pedala’. Tant ERC com la CUP, promotors de les mocions, han vist amb bons ulls la iniciativa de l’equip de govern.

 

Actualment Olot disposa de més de 10 quilòmetres de carrils bici i més de 70 aparcaments per a bicicletes.

Respon