Olot impulsa un pla de reactivació econòmica per fer front al panorama postcovid

Es tracta d’un document amb més de 120 accions entre les quals hi ha la creació d’una oficina coordinadora del programa. També s’inclou un pla sobre l’ocupació, suport a empreses i autònoms o un pla de foment al consum de proximitat, a més d’accions de promoció a favor del sector turístic garrotxí. 

Imatge del ple telemàtic d’aquest dijous


El document ha estat impulsat des de l’Agència Dinàmig i té caràcter comarcal. S’ha creat en qüestió de mesos i s’ha nodrit de la participació de 150 persones de diferents sectors a través de reunions telemàtiques. Tot i que n’hi ha que no són noves, el pla de reactivació econòmica recull 122 accions concretes entre les quals hi ha la creació d’una oficina encarregada d’executar-les. També es contempla un pla d’ocupació enfocat al nou paradigma post-covid, la creació d’un catàleg digital per al sector gastronòmic de la comarca o diferents campanyes enfocades a potenciar el sector turístic garrotxí. El regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda, cataloga el document com “un bri d’esperança”.

 

El regidor també ha detallat que es tracta d’un document viu i que inclourà altres propostes que també impulsin altres ajuntaments de la comarca.

Matisos des de l’oposició

El pla s’ha aprovat aquest dijous al ple municipal d’Olot i no ha generat les mateixes expectatives entre els grups de l’oposició. Esquerra Republicana l’ha valorat favorablement, però ha reclamat inversió al barri vell de la ciutat, presència de les entitats culturals i que la mobilitat també anés lligada amb la recuperació econòmica. La portaveu dels republicans a Olot, Anna Barnadas, també ha demanat que el document no acabin sent només “bones intencions”.

 

Per part del Partit dels Socialistes de Catalunya, Josep Guix, ha mostrat suport al pla, però ha puntualitzat algunes necessitats que, segons el partit, no es recullen.

“És un resultat pobre”

El partit més crític amb el pla de reactivació econòmica ha estat la CUP. El seu portaveu, Lluís Riera, ha assegurat que es tracta d’un “document pobre”.

 

El pla de reactivació econòmica aprovat aquest dijous no detalla el calendari de les accions. Es preveu que l’Oficina de Reactivació sigui l’òrgan responsable de coordinar, temporalitzar i buscar el finançament per al pla.

 

One Response to “Olot impulsa un pla de reactivació econòmica per fer front al panorama postcovid”

  1. Giorgiana Gugonea

    Tothom que viu a la comarca, esperem l’ aplicació del pla, malgrat que en el día d’ avui, 23 de juny de 2020, encara no han fet res en concret.
    Clarament, per tenir exit, requereix temps i molta feina.
    Estic segura que a la fi, tot sortira be.

    Respon

Respon