Olot ja té la solució definitiva per la plaça del Mig

L’Ajuntament ha decidit instal·lar un recobriment desmuntable que es podrà utilitzar cada hivern per evitar relliscades. Serà molt semblant a la catifa de goma que es va col·locar l’hivern passat, però amb més metres quadrats i amb un nou sistema de subjecció. Segons el consistori, no s’ha trobat cap solució constructiva que donés garanties. El recobriment ja s’instal·larà a finals d’aquest mes. 

Foto: Pau Masó


Després d’una catifa de roba, una de goma i dos hiverns de proves, l’Ajuntament d’Olot ja té la solució a les relliscades de la plaça del Mig. Després de parlar-ne amb els veïns, consultar experiències d’altres ciutats i d’estudiar diferents propostes, el consultori ha optat per un recobriment desmuntable que es podrà instal·lar cada hivern. Es tracta d’una catifa de goma, com la que hi havia l’any passat, però amb més superfície. En total hi haurà 250 metres quadrats de goma, 100 de gespa artificial, elements estètics de jardineria i una nova estructura metàl·lica que ha de millorar la subjecció de la instal·lació. En parla el regidor de Via Pública d’Olot, Aniol Sellabona.

 

La nova instal·lació serà semblant a la de l’any passat (Pau Masó)


El nou recobriment s’instal·larà a finals d’aquest mes d’octubre i es desmuntarà els primers mesos de l’any, depenent de les temperatures. Segons Sellabona, es tracta d’una proposta definitiva.

 

El nou recobriment costarà 10.500 euros a l’Ajuntament. La plaça del Mig d’Olot es va inaugurar el setembre del 2018. Des de llavors, les noves rajoles que s’hi van instal·lar han provocat problemes d’adherència que han derivat en caigudes i relliscades. La nova plaça va costar més de 300.000 euros que es van pagar entre els veïns i l’Ajuntament.

Respon