Olot limitarà la velocitat de circulació a 30 km/h abans de l’estiu que ve

El regidor de Mobilitat de la ciutat avança a Ràdio Olot que ja s’està treballant perquè la nova normativa estatal entri en vigor en els pròxims mesos. El consistori vol aplicar la nova limitació conjuntament amb el nou programa Olot Pedala i la nova ordenança municipal per a bicicletes i patinets.

Foto: ACN


La nova directiva de la Direcció General de Trànsit ha servit perquè Olot acceleri i faci el pas definitiu a l’aplicació dels 30 quilòmetres per hora a tota la ciutat. La norma de la DGT s’haurà d’aplicar a totes les ciutats a partir del 2 de gener de l’any que ve, però hi haurà un termini de sis mesos per fer-ho realitat. Tot i això, el regidor de Mobiltiat de la capital de la Garrotxa creu que podria ser abans del pròxim estiu. Jordi Güell explica a Ràdio Olot que la nova normativa entrarà d’un dia per altre.

 

La velocitat de circulació per la ciutat d’Olot passarà de 50 a 30 quilòmetres per hora. Això suposarà canvis importants, no només en la senyalització.

Més seguretat i menys contaminació

El canvi de 50 a 30 també portarà beneficis. La seguretat viària i la disminució de les emissions en són alguns.

 

En aquest sentit, Güell assegura que el canvi de velocitat permetrà que les bicicletes puguin circular també amb més seguretat, ja que els cotxes no podran anar tan de pressa. En aquesta línia el consistori vol aprofitar la nova limitació de velocitat per accelerar la implementació del programa Olot Pedala i la nova ordenança de bicicletes i patinets.

Respon