Olot lluita contra piròmans nocturns des de fa mig any

Des del juny s’han cremat més d’una vintena de contenidors, un cotxe, una façana i una casa abandonada. El “modus operandi” és el mateix: els vàndals actuen de nit i de forma gairebé simultània. L’Ajuntament encara no sap qui està al darrere d’aquests fets, però tenen sospitosos identificats. El consistori es planteja reforçar la plantilla de la Policia Local amb agents cívics. 

Des del juny de l’any passat Olot viu episodis de vandalisme amb contenidors cremats (Pau Masó)


Aquest dimarts, la capital de la Garrotxa tornava a viure una nit d’incendis. Entre les deu i les dotze del vespre es van cremar onze contenidors i una casa abandonada. Els fets van passar en molt poca estona i no van suposar cap dany humà. Aquesta situació, però, no és la primera vegada que passa a la capital de la Garrotxa. Amb poc més de mig any s’han viscut tres episodis semblants que han acabat amb una vintena de contenidors calcinats, un cotxe cremat i dues cases afectades. L’alcalde de la ciutat, Mia Corominas, lamenta els fets i fa una crida a la responsabilitat.


De moment, la Policia Local d’Olot no ha detingut cap sospitós, però ha identificat possibles autors gràcies a les denúncies que han fet alguns veïns. Corominas envia un missatge a la ciutadania.

Reforçar la plantilla de la Policia Local amb agents cívics

L’alcalde diu a Ràdio Olot que el consistori es planteja reforçar la plantilla de la Policia Local amb agents cívics. Actualment està formada per 45 agents. Admet que serà difícil ampliar-la, degut també a la nova llei que permet jubilar-se als 60 anys.


Malgrat els episodis de vandalisme que viu Olot, Corominas ressalta que les dades de fets delictius a la ciutat són baixes. També reconeix, però, que segueixen augmentant els furts al mercat dels dilluns.


L’Ajuntament treballa per frenar els robatoris durant el mercat d’Olot. Des de fa temps hi ha agents uniformats i de paisà que controlen i patrullen cada dilluns pel Firal i Firalet.

Respon