Olot lluitarà contra la pobresa energètica a través de la rehabilitació sostenible dels habitatges

L’Ajuntament entregarà fins a 6.000 euros als propietaris perquè rehabilitin els immobles on viuen famílies vulnerables. Es tracta d’una prova pilot que l’Ajuntament ha dotat amb 90.000 euros i que es calcula que, d’entrada, beneficiarà 15 de les 450 famílies en situació de pobresa energètica que hi ha a la ciutat.


Es tracta d’un projecte innovador que el consistori ha volgut tirar endavant sota el paraigua del programa Holadomus de rehabilitació d’immobles. El projecte anirà acompanyat d’un seguiment per part de l’Hospital d’Olot que també permetrà conèixer els beneficis en la salut que suposa la rehabilitació energètica de les llars seleccionades. Ho explica el regidor d’Habitatge, Jordi Guell.

 

Els indicadors de salut es recolliran un cop s’hagi fet la rehabilitació energètica que és la clau del projecte. L’Ajuntament calcula que amb la prova pilot se’n podran beneficiar unes 75 persones de 15 famílies diferents. En total s’hi destinaran 90.000 euros i els propietaris podran accedir fins a un màxim de 6.000 euros de subvenció.

 

L’Ajuntament espera començar a obtenir resultats d’aquí a un any i mig, després el consistori decidirà si hi ha o no una segona onada. El projecte ja es va aprovar a l’últim ple municipal i ara caldrà obrir el procés de selecció dels habitatges. En total a Olot hi ha 450 famílies en situació de pobresa energètica, un 80% de les quals són llogaters, la resta són propietaris.

Respon