Olot lluitarà contra la precarietat laboral seduint les empreses

L’Ajuntament reduirà l’Impost sobre l’Activitat Econòmica a aquells empresaris que firmin contractes de més de sis mesos, augmentin el sou dels treballadors o millorin la conciliació familiar. Es tracta d’una mesura que ja es va anunciar l’any passat, però que no es portarà a terme fins ara. Entrarà en funcionament el mes de novembre.

Façana de l’Ajuntament d’Olot


L’estudi de treball que el consistori olotí va dur a terme aquest any demostrava que el mercat laboral era ample, però amb sectors precaris. Hi ha oferta, però en unes condicions laborals que són millorables. Per això, des del consistori olotí posen en pràctica aquesta tardor una mesura que ja es va anunciar l’any passat i que s’incloïa en les ordenances municipals. Es tracta d’una reducció de l’IAE a totes aquelles empreses que millorin les condicions laborals dels seus treballadors. Ho explica amb més detall el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.

Ja hi ha interès

Aquest impost el paguen aquelles empreses que facturen més d’un milió d’euros. Per tant, la mesura va destinada a companyies mitjanes o grans que tenen plantilles amb forces treballadors. Vayreda assegura que ja s’han interessat.

Serveis i indústria, els sectors més precaris

Segons el regidor de Promoció Econòmica, els sectors on s’han detectat situacions precàries són els serveis i la indústria. Afirma que es tracta d’un fet generalitzat i que no només es troba a la Garrotxa.

 

Actualment a Olot hi ha 400 empreses que facturen més d’un milió d’euros i que podran accedir a la mesura que llança l’Ajuntament. Cada any el consistori recull uns 800.000 euros gràcies a l’IAE. Les empreses que vulguin accedir a l’ajuda podran inscriure’s de l’1 al 5 de novembre a la seu de Dinàmig.

Respon