En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot negocia amb la SAREB la cessió de 15 pisos per destinar-los a habitatge social

Són una petita part del centenar de pisos buits que té el banc dolent
| 8 de febrer de 2019
Olot negocia amb la SAREB la cessió de 15 pisos per destinar-los a habitatge social

Els immobles estan situats al barri de les Tries i l’Ajuntament està a l’espera del vistiplau de Madrid. Són una petita part del centenar de pisos que té el banc dolent i que s’està intentant que posi en joc. Els pisos que la SAREB pugui cedir a l’Ajuntament es destinaran a joves, persones grans o famílies monoparentals. 

Imatge dels pisos que negocia l'Ajuntament amb la SAREB (Google)


La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, més coneguda com SAREB, té un total de 100 pisos buits a Olot. Des de fa temps l’Ajuntament està negociant la cessió d’alguns d’ells per posar-los a lloguer social. Aquest dimecres el consistori es va reunir amb representants de l’òrgan espanyol per concretar la cessió de 15 immobles. El traspàs no es va tancar i la SAREB diu que cal consultar-ho a Madrid, amb el Banc d’Espanya. Ho explica l’alcalde d’Olot, Mia Corominas.

 

Els pisos que s’estan negociant amb la SAREB són quinze habitatges situats entre la carretera de les Tries i el carrer Hipòlit Lázaro. Es tractaria d’una cessió temporal. De moment, l’Ajuntament haurà d’esperar la resposta de Madrid per poder tancar l’operació. Corominas diu a Ràdio Olot que si s’arriba a bon port, aquests habitatges anirien a lloguer social per a diferents col·lectius.

La SAREB té 100 pisos buits a Olot

Del centenar de pisos que té la SAREB a Olot, més de la meitat, una seixantena, es concentren a tres punts de la ciutat: les Tries, la zona de l’ambulatori i a un bloc del carrer dels Sastres. La resta, una quarantena, estan repartits per tota la ciutat. L’Ajuntament també ha reunit representants de la SAREB amb inversors de la ciutat perquè alguns d’aquests habitatges es posin en joc.

 

La SAREB, també coneguda com a “banc dolent”, és una societat anònima que es va crear el 2012 a petició dels promotors immobiliaris. La iniciativa tenia l’objectiu de treure els lligams financers i ajudar que el crèdit tornés a fluir. Un 45% del capital de l’entitat és públic. El 2017 va aconseguir vendre 19.000 pisos repartits per tot l’estat espanyol.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum