En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot no aconsegueix treure tot el suc de l’illa energètica

L’Ajuntament haurà de fer obres a la xemeneia de les calderes i s’han trobat entrebancs en la climatització de la Plaça Mercat
| 23 de maig de 2018
Olot no aconsegueix treure tot el suc de l’illa energètica

Més d’un any després de la seva inauguració, se segueixen perfilant detalls del seu funcionament. L’Ajuntament haurà de fer obres a la xemeneia de les calderes i s’han trobat entrebancs en la climatització de la Plaça Mercat. Tot i això, la Xarxa Espavilada no ha deixat de subministrar energia als set edificis municipals que hi estan connectats. 

Zona de les calderes de biomassa de la Sala d'Energies d'Olot (ACN)


El 3 de març del 2017 Olot es convertia en una ciutat pionera en l’ús d’energies renovables. Des d’aquella data és la primera ciutat espanyola en posar en marxa una xarxa espavilada que subministra fins a set equipaments de la ciutat a través d’energies renovables. Un any i dos mesos després, l’equipament no està donant tot el rendiment que podria. De fet, s’hi hauran de fer obres per perfeccionar el funcionament que ha tingut fins ara. L’Ajuntament haurà d'actuar en el procés  d’extracció dels gasos que generen les calderes. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, explica a aquesta emissora que queden alguns detalls per polir i un d’ells és la sectorització de la xemeneia per tal d’eliminar els fums de la combustió. Aquesta operació costarà entre 2 i 3.000 euros.

 

La climatització de la Plaça Mercat, un problema més

A la problemàtica de la caldera, Corominas també hi afegeix els entrebancs que s’han anat trobant amb la climatització de la Plaça Mercat. Diu que no s’ha aconseguit trobar la temperatura adequada per l’aigua que arriba a les màquines.

 

Actualment l’illa energètica està subministrant set equipaments del centre de la ciutat. Són l’Hospici, la Plaça Mercat, l’edifici de Can Monsà, la Caritat, la residència Montsacopa, l’Oficina de Turisme i el complex de l’Hospital Sant Jaume, on està situada la Sala d’Energies. La Xarxa Espevilada d’Olot es va començar a dissenyar l’any 2013. Dos anys després es van iniciar les proves i finalment el 2017 es va inaugurar. Va costar 1,5 milions d’euros finançats en gran part per Gas Natural i l’empresa garrotxina Wattia Innova.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum