Olot no apujarà els impostos el 2021

L’equip de govern treballa amb unes ordenances fiscals sense increments. L’alcalde de la ciutat ho avança a Ràdio Olot i afirma que el nou pressupost s’haurà d’adaptar a la situació de la pandèmia amb partides menys detallistes i més obertes. El govern de la ciutat vol portar els comptes a aprovació aquest mateix mes d’octubre. 

Foto: Pau Masó


En prou feines s’haurà pogut executar el pressupost d’aquest 2020, que ja cal pensar en els comptes de l’any que ve. I tot plegat amb una incertesa que fa molt difícil planificar quines inversions o quines despeses ordinàries faran falta el 2021. Tot i això, l’equip de govern d’Olot ja està treballant amb uns nous comptes que també estan condicionats per l’aprovació o no de l’ús del superàvit per part del govern estatal. Malgrat tot, si una cosa deixa clara l’alcalde d’Olot, és que al pressupost de l’any que ve no hi haurà un augment d’impostos ni de taxes. Són declaracions de Pep Berga a Ràdio Olot.

 

L’equip de govern d’Olot ja treballa amb uns comptes que, principalment, estaran condicionats per la incertesa que genera la pandèmia. Berga diu que serà difícil poder detallar patides.

Aprovar-los aquest octubre

Tot i que el calendari pot variar segons les decisions de Madrid pel que fa al romanen i el sostre de despesa, les intensions de l’equip de govern és presentar el pressupost aquest mes d’octubre al pròxim ple municipal del dijous 29.

 

Tot i l’aprovació dels nous pressupostos aquest mes d’octubre, es podria donar la circumstància que la pandèmia capgiri els comptes com ha passat aquest any. El consistori s’ha vist obligat a fer diferents modificacions de crèdit i a redissenyar un nou pressupost per fer front a la pandèmia del coronavirus.

Respon