Olot obre una tercera línia d’ajudes econòmiques pels sectors afectats per la pandèmia

En aquesta ocasió els ajuts aniran destinats a empreses turístiques i marxants tèxtils del mercat del dilluns. Els negocis podran optar a 1.000 euros i es preveu que el mes de març ja es puguin tramitar. Fins ara, l’Ajuntament ja ha destinat més de 400.000 euros a ajudes directes al teixit econòmic de la ciutat. 

Estanis Vayreda davant de l’alcalde Pep Berga (Ajuntament Olot)


Després de l’Ajut500 i dels Ajuts 1.000 i 3.000, ara el consistori olotí llança una nova línia enfocada a dos sectors en concret: l’àmbit turístic (com allotjaments, habitatges d’ús turístic o allotjament juvenil) i als marxats de productes tèxtils del mercat setmanal del dilluns. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Estanis Vayreda, explica que la idea de l’equip de govern és sectoritzar les línies d’ajuda.

 

Els beneficiaris de la tercera convocatòria rebran 1.000 euros i l’Ajuntament preveu que arribi a una cinquantena de negocis (40 del sector turístic i 10 parades del mercat). Des de l’inici de la pandèmia, i comptant aquesta tercera convocatòria, Olot ja haurà destinat gairebé mig milió d’euros a ajudes directes per la reactivació econòmica.

 

La convocatòria per al sector turístic i els marxats es preveu que es pugui obrir d’aquí a un mes i començar a tramitar al mes de març a través d’un procediment que no serà amb competència competitiva, i que per tant no tindrà en compte l’ordre d’arribada. Les noves ajudes també són compatibles amb qualsevol altra convocatòria d’altres administracions.

Respon