Olot posa a debat les càrregues policials a través d’una exposició sobre el quadre de Ramon Casas

La mostra commemora els 100 anys de l’arribada de l’obra “La Càrrega” a Olot i aprofita per reflexionar sobre l’evolució i formes de les actuacions policials arreu del món. L’exposició inclou imatges de l’1 d’octubre del 2017 i d’altres càrregues recents dels Mossos d’Esquadra. 

Fotografies de càrregues policials que inclou l’exposició (Pau Masó)


Explicar la càrrega dins i fora del quadre. Aquest és l’objectiu de la nova exposició que acull l’Hospici d’Olot amb motiu de la commemoració dels 100 anys del reial decret que ordenava el trasllat de l’obra de Ramon Casas de Madrid a Olot. La mostra està repartida en dos àmbits: un que explica tots els detalls i conceptes del quadre en qüestió, i un altre que reflexiona sobre les càrregues policials. La Montse Mallol, directora dels Museus d’Olot, explica què s’hi pot veure en la primera part de l’exposició.

 

Presentació de l’exposició “La Càrrega o la violència de l’Estat contra el poble” (Pau Masó)


La segona vessant de l’exposició consisteix en un espai de reflexió sobre les càrregues policials. Es mostren imatges de càrregues d’arreu del món i com els cossos policials les desenvolupen. També s’exposen dibuixos de diferents tipus d’uniformes que s’utilitzen a l’hora de reprimir manifestacions. Un dels comissaris de l’exposició, Enric Calpena, diu que els fets de l’1 d’octubre hi havia de ser presents.

 

L’exposició s’inaugurarà aquest dissabte i estarà instal·lada fins a l’agost a la Sala Oberta de l’Hospici d’Olot. Comptarà amb diverses activitats paral·leles: entre elles una exposició de totes les “Sobrecàrregues” que ha fet el Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa. També es podrà visitar la mostra “55 Urnes per la llibertat”. A més hi haurà conferències amb artistes i membres de cossos policials on es posarà a debat l’ús de les càrregues en manifestacions. També es vol reproduir el quadre de Ramon Casas en l’actualitat. El 18 de maig es convoca la ciutadania al Pati de l’Hospici per participar en la reproducció fotogràfica del quadre.

 

Un dels plafons que inclou l’exposició (Pau Masó)

Respon