Olot posa barreres als gavians

L’Ajuntament ha iniciat una campanya de control de la població d’aquests ocells marins que han anat ampliant la seva presència a la ciutat. A través de la punció d’ous, s’intenta que les cries no puguin néixer. Segons el consistori, les principals problemàtiques que ocasiona aquesta espècie són els sorolls i la seva agressivitat. Es demana col·laboració ciutadana per localitzar possibles nius. 

Exemplar de gavià argentat 


Any rere any la població de gavians ha anat creixent a la capital de la Garrotxa. Aquesta espècie marina s’ha traslladat des de la costa fins a l’interior. Els sorolls que generen i la seva agressivitat provoquen molèsties als veïns. Això ha portat a l’Ajuntament a dur a terme una campanya de control. A través de la detecció de nius i la punció dels ous s’evita que puguin néixer noves cries. El director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias, explica a Ràdio Olot les causes que ha portat l’aparició d’aquesta espècie a la ciutat:

 

Demanen col·laboració ciutadana

Des del SIGMA es localitzen nius de gavians per poder punxar els ous i evitar així la seva proliferació. Per detectar els nius es demana la col·laboració ciutadana i que, si algun veí té informació al respecte, es posi en contacte amb el Consoci. Canalias també explica que tot i localitzar els nius no és fàcil poder-hi arribar:

 

L’any passat la campanya de control de gavians va finalitzar amb dinou nius localitzats i la punció d’una trentena d’ous. Durant aquests mesos previs a l’estiu és quan els gavians ponen els seus ous. És el moment en què el consistori aprofita per actuar i controlar-ne la població.

Respon