Olot posa fil a l'agulla al canvi de gestió de residus amb una prova pilot

Es durà a terme al barri de Pequín i durarà sis mesos. A finals d’aquest mes s’instal·laran contenidors tancats i es repartiran targetes personalitzades als veïns de la zona. Es tracta del mateix model que ja està en marxa a Argelaguer i Santa Pau i que va donar els millors resultats en la prova pilot que es va fer a la Garrotxa l’any 2018. 

Un dels contenidors que s’instal·laran a Olot per la prova pilot (Pau Masó)


Serà la primera vegada, però, que el model es provarà a una ciutat. En concret, i tal com va avançar Ràdio Olot, serà a la zona que compren els carrers Toledo i Madrid del barri de Pequín d’Olot. En total hi participaran 360 habitatges i comerços. La instal·lació dels contenidors no serà fins al 25 de novembre. Abans s’iniciarà una campanya divulgativa sobre el funcionament dels nous contenidors i els objectius de la prova. El director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias, explica que cada família tindrà una targeta i diferents etiquetes amb codis QR personalitzats.

 

Cada persona que vagi a llençar les escombraries quedarà registrada en una base de dades que ha de servir en un futur, per establir el pagament per generació. És a dir, qui menys recicla més paga.

La targeta personalitzada que es repartirà als veïns (Pau Masó)


Una prova per determinar el nou model

La prova pilot començarà a finals d’aquest mes i s’allargarà sis mesos. Segons el regidor de Medi Ambient, Aniol Sellabona, després caldrà analitzar els resultats i decidir si cal implantar-ho a tota la ciutat.

Segons el regidor es tracta d’una prova pilot que fa un any i mig que s’està estudiant i que demostra que “Olot vol passar a l’acció” en matèria de residus. Des del SIGMA indiquen que s’ha escollit el barri de Pequín per la seva varietat d’habitatges i comerços. En total s’instal·laran 24 contenidors nous i s’eliminaran els actuals durant els sis mesos de la prova que començarà el 25 de novembre.

Respon