Olot posa el seu gra de sorra a la Setmana de l’Energia

La capital de la Garrotxa ha preparat diversos actes a partir d’avui per posar en relleu l’ús de les energies sostenibles. La celebració s’allargarà fins divendres i es permetrà visitar la Xarxa Espavilada, conduir vehicles elèctrics o assistir a una conferència sobre transició energètica. Amb aquest context, l’Ajuntament ha posat en marxa un carregador de bicicletes elèctriques a l’antiga estació. 


Aquesta setmana, “Olot e molt verd”. La ciutat s’afegeix a la celebració de la Setmana de l’Energia que té lloc a tot Catalunya i coincideix amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. L’objectiu és conscienciar la ciutadania en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. Per això des d’Olot s’han organitzat diferents actes que s’allargaran fins divendres. Avui es podrà gaudir de visites guiades a la Xarxa Espavilada i la Sala de les Energies de l’antic Hospital Sant Jaume. El regidor de mobilitat d’Olot, Josep Gelis, en dona més detalls.

Carregador elèctric per a bicicletes

Demà dijous es podran conduir vehicles elèctrics de prova davant de l’Ajuntament i conèixer de més a prop les bateries WeBat, un projecte olotí que busca fomentar l’ús d’aquests aparells en l’àmbit domèstic. La setmana de l’Energia a Olot es tancarà amb una conferència a les set de la tarda del divendres sobre transició energètica que tindrà lloc a l’Ajuntament. Coincidint amb tots aquests actes, el consistori també ha aprofitat per posar en marxa un carregador de bicicletes elèctriques.

El carregador estarà ubicat a l’antiga estació i complementarà el servei de carregadors elèctrics a la ciutat. Ara mateix hi ha un punt de càrrega a la Solfa i un altre a la Rodona que està a punt de posar-se en funcionament.

 

El carregador de bicicletes situat a l’edifici de l’antiga estació d’Olot (Ajuntament d’Olot)

 

Respon