Olot pren mides per reformar la plaça major

L’Ajuntament ja està redactant un projecte de millora del punt més neuràlgic de la ciutat després d’un procés participatiu amb els veïns. Es preveu eliminar els parterres, reformar el paviment, integrar les terrasses i les façanes dels immobles del voltant. El projecte podria estar redactat a l’estiu i llavors s’estudiarà si hi ha finançament per fer alguna actuació l’any que ve. 

Foto: Pau Masó


El juliol de l’any passat, l’Ajuntament i el Consell de Barri del Nucli Antic acordaven posar fil a l’agulla a la reforma de diverses places del centre de la ciutat. Entre elles, hi ha la plaça major. Per la seva dimensió i importància, el projecte de reforma ha agafat una altra dimensió respecte a la resta de places i s’ha fet, fins i tot, un procés participatiu per recollir opinions i millores de l’espai. Després de diferents trobades i entrevistes amb veïns, l’Ajuntament ja ha començat la redacció d’un projecte executiu que hauria d’estar acabat a l’estiu i que marcaria com ha de ser la nova plaça major. El regidor del Nucli Antic, Estanis Vayreda, explica algunes de les millores que es van recollir i que inclourà el projecte.

 

Un cop el projecte executiu estigui acabat, serà responsabilitat de l’Ajuntament trobar el finançament per dur a terme les obres i fer un nou rentat de cara a la plaça major. Vayreda creu que alguna de les millores podria arribar aquest mandat.

 

El 2015 l’Ajuntament ja va presentar un projecte de millora de la plaça olotina. En aquell moment ja s’apostava per eliminar els parterres, canviar la il·luminació i el paviment. Finalment, només es va dur a terme el canvi de lluminàries que va costar 120.000 euros. L’última gran reforma de l’espai va ser a finals dels anys noranta i va consistir a convertir tota la plaça en plataforma única.

 

Respon