Olot presenta una programació cultural “optimista” per a la tardor

Són més de 150 activitats que es desenvoluparan entre setembre i desembre. Les propostes, basades en una “selecció d’alta qualitat artística”, s’han pensat per poder-se fer prenent totes les mesures de seguretat. Destaquen algunes estrenes de teatre, com les de Joan Pera i Empar Moliner, a més de dansa, concerts o exposicions. També s’hi inclou el Sismògraf.

Olot Cultura ha preparat una gran varietat d’actes (Jordi Barranco)

En total, són més de 150 activitats que els tècnics d’Olot Cultura han programat i reprogramat per a aquesta tardor. Una xifra que puja fins als 200 actes si comptem les que tiren endavant altres entitats de la ciutat. El director de l’Institut de Cultura d’Olot, Ricard Sargatal, assegura que es tracta d’una agenda cultural “ambiciosa” i “optimista” que vol demostrar l’entorn segur que es pot dibuixar malgrat estar plena pandèmia.

 

Teatre

L’estrena de l’obra teatral ‘Monroe-Lamarr’ del garrotxí Carles Batlle, ‘El Pare de la Núvia’ de Joan Pera o ‘T’estimo si he begut’ d’Empar Moliner són algunes de les propostes més ambicioses que es podran gaudir al Teatre Principal d’Olot.

 

Sismògraf

També hi haurà dansa. S’ha reprogramat el Sismògraf, després que el confinament no permetés celebrar-lo durant la primavera. Tindrà diferents iniciatives i es farà entre setembre i novembre. Com a novetat, el festival inclou excursions amb lectures filosòfiques i poètiques que també es podran seguir en directe a través d’internet. Maria Escobedo és una de les impulsores de l’acte.

 

Música

Pel que fa a les propostes musicals, Olot sonarà amb força amb multitud de concerts i gèneres diferents. També s’ha programat el cicle Jazz Olot amb un parell d’espectacles.

 

Exposicions

En la programació cultural no hi podien faltar els Museus d’Olot, que aquest setembre inauguraran dues de les exposicions més destacades de la temporada. Seran al Museu de la Garrotxa. Una d’elles recollirà diferents cartells de publicitat de Cigarrillos París, i l’altra, a càrrec d’Eudald de Juana, debatrà sobre la transgressió de la forma.

Tampoc hi faltaran el Museu dels Sants i les seves escapes rooms.

 

Olot Cultura assegura que la programació d’aquesta tardor és una “selecció d’alta qualitat artística” i que servirà per demostrar que “la cultura és segura”. Les entrades es posaran a la venda només per internet a partir del 15 de setembre. Justament aquesta tardor, també començaran les diferents activitats que programa la Biblioteca d’Olot.

Respon