Olot preveu acabar la reforma total de la residència Sant Jaume a finals del 2021

Aquesta setmana s’ha començat la tercera fase de les obres que consisteix en la construcció d’un nou accés al pati interior i la instal·lació d’un ascensor, entre altres mesures. Encara faltaran tres fases més per donar per acabada la millora de les instal·lacions. 

Així quedarà la nova obertura al pati interior (Aj. Olot)


Des del 2017, la Fundació de l’Antic Hospital Sant Jaume d’Olot ha anat fent obres any rere any, fins al punt que a principis del 2020 es preveu arribar al 50% de la reforma total. Per això, ja s’ha posat en marxa la tercera de les sis fases que es contemplen. Durant els pròxims sis mesos es construirà un nou accés al pati interior, una nova sala d’estada, s’instal·larà un ascensor i es millorarà la seguretat de l’edifici. En dona més detalls el director de la Fundació, Josep Maria Padrosa.

 

Tot això costarà 788.000 euros que seran finançats, una part pels fons propis de la Fundació i un altra per les subvencions que es van rebent del Departament d’Afers Socials i de la Fundació La Caixa. Padrosa diu que a mesura que vagin aconseguint el finançament, posaran en marxa la resta de fases.

 

L’alcalde d’Olot, Josep Berga, i el gerent de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume d’Olot, Josep Maria Padrosa (Pau Masó)


Es podria arribar fins a 100 places

Actualment la Residència Sant Jaume té 65 places i un 98% d’ocupació. L’alcalde d’Olot, Josep Berga, diu que un cop acabada la reforma total, l’equipament podria ampliar fins al centenar.

 

Berga també ha remarcat que la creació de noves habitacions no suposaria agafar part de l’antic hospital Sant Jaume, sinó que es faria ampliant pel costat de Sant Rafel. L’alcalde també ha volgut agrair les donacions que ha rebut la Fundació, per part de privats, a l’hora de tirar endavant les millores.

Respon