Olot preveu arreglar la caseta dels burots

Es tracta d’una construcció històrica del municipi i l’Ajuntament ja ha encarregat un projecte per consolidar-la després que quedés completament calcinada. El consistori, però, també avisa que el POUM de la ciutat preveu fer-la desaparèixer en cas que s’urbanitzi la zona.

Un incendi va malmetre la caseta dels burots (Ràdio Olot)

El Planejament Urbanístic de la ciutat no contempla l’edificació dins els seus plànols. Per tant, en cas que, algun dia, els solars que hi ha a tocar de l’avinguda de Sant Joan les Abadesses s’urbanitzessin, la caseta dels burots desapareixeria. Ho explica el regidor d’Urbanisme, Jordi Güell.

 

Tot i això, l’ajuntament preveu arreglar la caseta després de l’incendi que va patir el passat mes de novembre. Durant un temps va estar ocupada per un indigent i el 25 de novembre s’hi va calar foc. Les flames van destrossar el taulat i part de l’estructura de l’edifici. Güell diu que ja s’ha encarregat un projecte per consolidar l’immoble.

 

La caseta dels burots d’Olot, situada a l’avinguda de Sant Joan les Abadesses (a la zona nord d’Olot), era un antic punt de control per aquelles mercaderies que entraven i sortien de la ciutat. Es feia pagar un impost a totes aquelles persones que volien vendre queviures a la capital de la Garrotxa. El 1962 aquest sistema tarifari va desaparèixer i moltes de les casetes van quedar abandonades.

Respon