Olot preveu inaugurar l’Espai Cràter abans de l’estiu del 2021

L’equipament tindrà un auditori per a 100 persones i funcionarà amb geotèrmia. Així ho defineix el projecte bàsic que s’aprovarà aquest vespre al ple municipal. Des de l’equip de govern insisteixen que faran “tots els esforços” perquè el futur centre d’interpretació dels volcans tingui “el màxim suport possible”.

Reproducció gràfica del futur Espai Cràter (Aj. Olot)


Un auditori, una aula educativa i un altell formaran part dels 1.300 metres quadrats que tindrà l’Espai Cràter. Així ho defineix el projecte bàsic que s’aprovarà aquest vespre al ple municipal. Es tracta d’un document que especifica la distribució de l’edifici o l’enfocament de la zona museogràfica. És un pas més en el calendari de construcció de l’edifici. L’alcalde d’Olot explica quins tempos seguirà a partir d’ara el futur museu dels volcans. És Pep Berga.

 

El projecte bàsic que està sobre la taula és el pas previ al document definitiu abans de les obres. Aquest text preliminar ha inclòs algunes de les aportacions que ha fet el procés de co-creació que es va engegar fa set mesos. El coordinador de l’Espai Cràter, Xevi Collell, explica quines han estat les aportacions.

 

Un altre dels trets característics que tindrà l’Espai Cràter és la geotèrmia. Part del consum serà a través d’aquesta energia sostenible. Des de l’equip de govern remarquen que, malgrat la majoria absoluta, s’esforçaran perquè l’equipament tingui “el màxim suport possible”, “tothom se’l senti seu” i es reconegui com “un actiu de ciutat”.

Respon