Olot prohibirà les bosses de plàstic del mercat setmanal a partir del 2020

El consistori ha pres aquesta mesura després d’haver obtingut bons resultats a la prova pilot que es va iniciar el passat mes de maig. Això permetrà acabar amb les 400.000 bosses anuals que utilitzen els paradistes. El consistori també té previst ampliar aquesta mesura a la Plaça Mercat.

Les bosses de plàstic seran història al mercat d’Olot a partir de 2020 (Pau Masó)

Després de tres mesos de prova, l’Ajuntament fa el pas i ha decidit eliminar definitivament les bosses de plàstic del mercat setmanal. El pròxim ple municipal aprovarà la modificació del reglament perquè a partir del gener de l’any que ve, les parades no puguin donar bosses de plàstic. Fins ara, eren 14 els marxants que havien canviat les bosses de plàstic per les biodegradables. Ara, la mesura s’estendrà a totes les parades, tant d’alimentació com de roba. El primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda, no descarta sancionar qui no compleixi la normativa.

 

La mesura entrarà en funcionament l’1 de gener de l’any que ve i els marxants s’hauran de subvencionar les bosses biodegradables o de paper que substitueixin les de plàstic. Vayreda diu que amb aquesta mesura es vol conscienciar a favor del medi ambient i avançar-se un any a la normativa europea.

 

L’Ajuntament d’Olot també estudia eliminar les bosses de plàstic de la Plaça Mercat. Ja s’ha parlat amb els placers i la mesura es podria fer efectiva aviat.

Respon