Olot provarà un nou model de gestió de residus a partir del febrer al barri de Pequín

Consistirà en contenidors tancats que s’obriran amb targetes personalitzades. Està previst que aquesta prova duri mig any i després es pugui avaluar si el model podria funcionar a la resta de la ciutat. 

Carrer Madrid d’Olot, al barri de Pequín (Google Maps)


El moment del canvi ha arribat. La capital de la Garrotxa ja té lloc i data per iniciar una prova pilot que traci el camí que ha de seguir la ciutat cap a un nou model de gestió de residus. Després de les proves que es van fer a quatre municipis garrotxins durant l’any passat, Olot ha escollit els contenidors tancats amb targeta. Aquest model es provarà al barri de Pequín, concretament a la zona del carrer Madrid. El director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias, diu a Ràdio Olot, per què s’ha triat aquest barri.

 

La prova pilot estava prevista que comencés el mes que ve. Finalment s’iniciarà entre febrer i març i s’allargarà mig any.

Per poder llençar les escombraries s’haurà d’utilitzar una targeta

Amb les dades que s’extreguin de la prova pilot, la ciutat podrà veure la viabilitat del nou mètode de gestió de residus. A partir d’aquí s’haurà de decidir si s’implementa a tota la ciutat. Canalias explica com funciona el sistema que es provarà a Olot.

“Si ets un veí del carrer Madrid, no t’has de posar nerviós”

Segons el director del SIGMA, els veïns del barri de Pequín rebran assessorament casa per casa. Canalias envia un missatge als ciutadans de la zona.

 

A través de la prova pilot que començarà l’any que ve, Olot inicia el camí cap a un nou model de gestió de residus. Actualment la taxa de reciclatge de la ciutat es troba al 37%. De cara al 2020, Europa ja ha fixat que aquesta xifra haurà de situar-se al 60%.

 

Respon