Olot rebaixa 74.000 € en despesa energètica en set anys

L’Ajuntament d’Olot segueix fent passos per millorar l’estalvi energètic. Es canviaran gairebé 200 punts de llum dels barris de Bonavista i l’Eixample Malagrida, i s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la llar d’infants del Morrot. Amb accions com aquestes, el consistori ja ha aconseguit reduir el consum en gairebé un milió i mig de quilowatts.

Des de fa anys l’Ajuntament d’Olot aposta per les energies renovables i la millora de l’estalvi energètic. En aquesta línia el pla d’estalvi energètic per a l’any 2018 contempla diferents actuacions com la instal·lació de 177 nous punts de llum. Aquests estan ubicats als barris de Bonavista i l’Eixample Malagrida. El regidor de Via Pública i Urbanisme de la ciutat, Josep Gelis, explica com s’han seleccionat les zones i quin serà el canvi d’enllumenat.

A més d’aquesta actuació, l’Ajuntament també té previst instal·lar plaques solars a la llar d’infants del Morrot. Es preveu la col·locació de 16 panells per subministrar les instal·lacions. Aquesta serà la segona actuació d’aquestes característiques que el consistori fa aquest any. A l’estiu també es van instal·lar plaques a l’edifici de la Policia Municipal.

Amb accions com aquestes, l’Ajuntament d’Olot ja ha aconseguit reduir el consum en gairebé un milió i mig de quilowatts. Des del 2011 fins ara s’ha passat dels 5 milions 800 mil quilowatts als 4 milions 350 mil. Això també s’ha vist repercutit en la factura de la llum. En el mateix període de temps, el consistori ha aconseguit rebaixar la despesa en uns 74.000 euros.

Respon