Olot rebaixa a més de la meitat el consum elèctric de l’edifici de la Policia Municipal

La instal·lació, l’estiu passat, de 17 plaques solars han permès reduir els quilowatts de l’equipament i les emissions de CO₂. Es tracta d’una dada que ha donat a conèixer el consistori coincidint amb l’inici de la Setmana de l’Energia, una iniciativa que porta a Olot diferents activitats per conscienciar la població sobre l’autoconsum. 

Les plaques que es van instal·lar l’estiu passat (Ajuntament)


Dels més de 5.400 quilowatts que va consumir l’edifici de la Policia Municipal des de l’estiu de l’any passat, en només el que portem de 2019, s’ha passat a 2.300. Una reducció de més de la meitat que ha estat possible gràcies a les 17 plaques que l’any passat es van instal·lar al taulat de la Policia Municipal. Aquest és un exemple del que anomenem autoconsum i que l’Ajuntament d’Olot pretén promocionar durant aquesta Setmana de l’Energia. Fins diumenge, s’han organitzat activitats per a la ciutadania. Ho explica el regidor Estanis Vayreda.

 

A més l’Ajuntament també ha decidit cedir comptadors per monitoritzar el consum elèctric i aconseguir un estalvi de fins al 15% de la factura de la llum.

 

En l’àmbit de ciutat, Vayreda també diu a Ràdio Olot que segueixen treballant amb la substitució de l’enllumenat públic per leds. Un canvi que permet reduir el consum i evitar contaminació lumínica.

Respon