En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot recicla més, però no ho fa del tot bé

L'Ajuntament detecta que molts ciutadans encara es confonen el triatge
| 21 de juliol de 2017
Olot recicla més, però no ho fa del tot bé

Més quantitat, però menys qualitat. És el que mostren les últimes dades de reciclatge a la ciutat d’Olot. Els olotins reciclen cada vegada més, però també s’han incrementat els materials dipositats en contenidors erronis. Per evitar-ho, l’Ajuntament d’Olot posarà en marxa al setembre una campanya amb l’objectiu de millorar la selecció de residus i evitar el sobrecost d’aquells que no ho fan bé.

Contenidors a Olot. (Ràdio Olot)

Reciclar, però reciclar bé. Això és el que es proposa aconseguir l’Ajuntament d’Olot amb la campanya de reciclatge que engegarà al setembre, i que actuarà com un recordatori per alertar als ciutadans que cal dipositar cada material en el contenidor corresponent. El consistori ha detectat un increment de les deixalles que es tiren en el contenidor equivocat, i ha decidit prendre partit per millorar la qualitat dels residus recollits.

Per evitar aquesta penalització econòmica, el consistori ja ha començat a prendre mesures, com per exemple la col·locació d’adhesius explicatius als contenidors o el tancament de grans obertures amb un cadenat que només permeti l’entrada dels residus correctes. A més, la vigilància del bon ús dels contenidors passarà a ser un element més del patrullatge habitual de la policia municipal d’Olot.

Ara bé, tot i aquest increment negatiu dels residus que no es reciclen correctament, les xifres de reciclatge a Olot han millorat un 9% en els últims cinc anys. Al 2012, la selecció de residus a la ciutat era d’un 26%, mentre que les dades d’aquest any apunten a un 35%. Un increment positiu, però que no és suficient. L’objectiu, diu el regidor de medi ambient, Josep Guix, és aconseguir arribar al 50%.

Per fer-ho, des de l’Ajuntament recorden que els ciutadans disposen d’una deixalleria comarcal a la que poden accedir de manera gratuïta, i també poden fer ús de la deixalleria mòbil que es desplaça municipi per municipi. A més a més, si volen retirar de casa un residu de dimensions grans, poden col·locar-lo a prop dels contenidors i trucar al SIGMA, i el servei de recollida d’andròmines se’n farà càrrec. Guix ha explicat també que estan treballant per resoldre problemes tècnics amb els contenidors d’envasos, que estan massa plens.

Durant el 2016, la Policia Municipal va interposar 30 denúncies per infraccions relacionades amb deixalles. En els primers sis mesos d’aquest any, ja se n’han posat 23.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum