Olot recorda el maqui olotí “Cisquet” amb unes jornades d'homenatge

Serà durant tot el cap de setmana del 15, 16 i 17 de febrer. Es tracta de la figura d’un guerriller antifranquista i fill de l’últim alcalde republicà de la capital de la Garrotxa. Coincidint amb els 80 anys de l’exili d’en Cisquet, Olot destaparà una placa de record a la seva persona. 

La Comissió Cisquet juntament amb el PEHOC tiren endavant les jorandes (Pau Masó)


Francesc Serrat i Pujolar, més conegut com en Cisquet, és per molts una figura desconeguda. Ara Olot vol difondre i homenatjar tot allò que va simbolitzar aquest maqui olotí. Als 18 anys, es va exiliar amb tota la seva família a França. Allà es va incorporar a la resistència francesa i va lluitar contra l’ocupació nazi. Va participar en l’alliberament de la Vall d’Aran i el 1944 es va infiltrar a Catalunya per dirigir grups armats contra el règim franquista. El 1945 va ser detingut a Barcelona i un any més tard, amb només 25 anys, va ser afusellat al camp de la Bota. Un dels promotors de l’homenatge i membre de la Comissió Cisquet és Raül Valls.

 

Durant la jornada d’homenatge a en Cisquet, es destaparà una placa al carrer Macarnau. En aquest carrer hi ha la casa on va viure aquest maquí olotí abans que marxés a l’exili. La descoberta de la placa serà el dissabte 16 a les 12 del migdia. A part d’això, el mateix dissabte també hi haurà una conversa amb el germà d’en Cisquet i la presentació d’un llibre que explica la història d’en Francesc Serrat. Valls emmarca la jornada de record dins el context polític actual.

 

Durant el cap de setmana d’homenatge a en Cisquet també es presentarà una exposició a Girona. Les jornades es tancaran el diumenge amb un acte al fossar de la pedrera, on va morir el maquí olotí.

Respon