Olot registra la xifra més alta d’ocupats dels últims 16 anys

Durant l’últim mes d’octubre la ciutat va tenir més de 12.500 persones inscrites a la Seguretat Social, una dada que no es repetia des del 2003. Des del consistori valoren positivament les xifres i creuen que els reptes ara segueixen sent millorar les condicions laborals i respondre la falta de perfils en alguns sectors.

Una oficina del SOC (ACN)


Des del 2003, Olot no havia tingut tants ciutadans al mercat laboral. Aquest octubre van ser 12.511 persones, una xifra rècord en els últims 16 anys. Curiosament la segona dada més bona també va ser a l’octubre, en aquest cas el 2008 quan es van registrar 12.493 persones. La xifra més baixa s’havia donat el 2013 amb dos mil treballadors menys. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Estanis Vayreda, es mostra satisfet de les dades actuals i assenyala que el sector serveis ha absorbit les persones aturades.

 

Les dades que s’han fet oficials aquest octubre mostren una clara recuperació del mercat laboral olotí després de la crisi econòmica. Des de l’equip de govern de la ciutat, ressalten, però, que cal centrar-se ara a millorar les condicions laborals i reforçar alguns perfils.

 

Per altra banda, i seguint amb les bones dades laborals de la ciutat, el Servei d’Ocupació de Dinàmig ha gestionat en el que portem d’any 315 ofertes, ha rebut 2.585 candidatures i 362 persones han trobat feina, 24 més que l’any passat.

Respon