Olot remullarà els carrers per frenar la plaga de xinxes

Des del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa descarten fumigar i asseguren que l’espècie no és perillosa. Aspirar els insectes amb l’aspiradora i regar els entorns de les cases són algunes recomanacions que es fan a la ciutadania.

Les xinxes s’han localitzat a diferents barris de la ciutat (cedida)


Des de fa setmanes milers i fins i tot milions de xinxes han aparegut a les zones properes als camps de colze. Diverses ciutats i pobles de la demarcació de Girona s’han vist afectats per aquesta plaga que sorprèn pel gran nombre d’insectes que reuneix. A Olot, s’ha apostat per remullar els carrers de les zones afectades per enviar les xinxes al clavegueram. El director del SIGMA, Francesc Canalias, diu a Ràdio Olot que és el mètode més factible ara mateix. De moment, descarten fumigar tal com s’ha fet a altres pobles.

 

Les zones més afectades d’Olot són al perímetre de la ciutat: les Planotes i el Xiprer, les Tries i l’àrea de l’Estadi Municipal. Són punts on hi ha camps de colze i on a partir d’ara hi passarà el camió de reg de l’Ajuntament dos cops el dia per remullar els carrers. Canalias assegura que les xinxes són inofensives.

L’Ajuntament assegura que els insectes no són perillosos (cedida)


El període de vida d’aquests insectes és d’un mes. Es calcula que, aproximadament, en una setmana haurien de desaparèixer. Malgrat això, la climatologia no acompanya i mentre faci calor i hi hagi sequera, les xinxes seguiran tenint presència. Es recomana a la ciutadania regar els entorns de les cases i utilitzar l’aspiradora si els insectes acaben entrant a casa.

Respon