Olot reunirà tots els organismes econòmics de la ciutat a l’edifici de la Nau dels Sants

Es tracta d’una antiga fàbrica situada al costat del Pont de Santa Magdalena i que l’INCASOL restaurarà perquè s’hi puguin traslladar entitats com Dinàmig, la Cambra de Comerç o INOVAC. El projecte ja s’està redactant i es preveu que el maig s’obri el concurs per les obres. Costarà 1 milió d’euros i no serà realitat fins al 2020. 

La Nau dels Sants està situada al costat del Pont de Santa Magdalena (Pau Masó)


Es tracta de l’edifici que hi ha al costat del Pont de Santa Magdalena, enganxat als Jardins de la Vila Vella i també conegut com l’antiga cooperació fabril. Havia estat un espai on es guardaven motlles de sants i d’aquí ve el nom de la Nau dels Sants. Ara, l’INCASOL té previst reformar l’edifici per ubicar-hi els serveis econòmics de la ciutat d’Olot. Es preveu que hi pugui haver entitats locals i comarcals. Ho explica l’alcalde Mia Corominas.

 

La reforma anirà a càrrec de l’Institut Català del Sol que n’és propietari. Des de fa temps s’està treballant en el projecte de l’equipament. S’ha redactat entre l’INCASOL i l’Ajuntament d’Olot. El Conseller de Territori, Damià Calvet, explica que preveuen tancar el document el mes d’abril.

La Nau dels Sants també va ser l’espai de la Cooperació Fabril (Pau Masó)


Realitat al 2020

Un cop tancat el projecte, es licitaran les obres el mes de maig d’aquest mateix any. Unes obres que s’allargaran 10 mesos i per tant l’obertura de l’equipament no es preveu fins al 2020. L’alcalde d’Olot diu que es respectarà el patrimoni històric de l’edifici i assenyala la importància d’aquest equipament per la ciutat.

 

La remodelació de la Nau dels Sants costarà 1 milió d’euros que finançarà l’INCASOL. El projecte preveu que hi hagi diverses oficines i despatxos amb dues plantes i una sala d’actes per a 75 persones. Això complementarà una zona de la ciutat on també hi ha el Consell Comarcal i el Consorci d’Acció Social i Benestar de la Garrotxa.

Respon