Olot suspèn el ball de la faràndula per Corpus

La pandèmia del coronavirus ha fet prendre aquesta decisió i traslladar la celebració de la diada a l’any que ve. El pròxim 13 i 14 de juny no hi haurà el ball a plaça ni la cercavila de la faràndula. Tot i això, la Comissió de la Faràndula anima els veïns d’Olot a penjar fotografies i vídeos coincidint amb la data.

 

Foto: Ràdio Olot


Tampoc es farà la tradicional sardana de Corpus. D’aquesta manera totes les activitats programades per aquest dia queden anul·lades. Olot es queda sense Corpus aquest 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus.

La decisió l’ha pres la Comissió de la Faràndula, ja que es tractava d’una activitat difícil d’encaixar amb les mesures de seguretat i higiene que exigeix la situació actual.

Precisament aquest 2020 s’havia introduït un canvi en el ball de la faràndula per Corpus. S’havia acordat que els Cabeçuts i Cavallets s’afegissin a la cercavila del dissabte per tal d’agilitzar la llista d’espera per ballar la faràndula.

Corpus a les xarxes

Tot i no poder-ho celebrar al carrer, la Comissió de la Faràndula anima els olotins a fer-ho a les xarxes socials. S’ha fet una crida a la ciutadania perquè, coincidint amb el ball del diumenge 14 de juny a les 12 del migdia, es pengin fotografies o vídeos de la faràndula amb l’etiqueta #CorpusConfinatOlot

Una celebració per als olotins

La festa de Corpus d’Olot és una de les més antigues de la ciutat. Compta amb una cercavila el dissabte i el ball a plaça el diumenge. Amb un caràcter totalment popular i feta exclusivament pels olotins, la celebració data de l’any 1521. Corpus ha passat per diferents alts i baixos: a finals dels setanta es recupera la tradició de ballar la sardana  i a principis dels vuitanta s’inicia la tradició de les catifes florals que s’acabarà perdent al llarg dels anys. La presència de la faràndula olotina va molt lligada a Corpus: una de les primeres aparicions dels Gegants d’Olot va ser precisament per Corpus i és l’únic dia de l’any que surten a ballar, a part de les Festes del Tura.

Respon