Olot torna a obrir una finestra a la ciència

El Casal Marià acollirà a partir de divendres una nova edició del cicle de conferències “Els grans interrogants de la ciència”. Es tracta d’una desena de xerrades que giren al voltant de la medicina, la física o la biologia entre altres. Fins al mes de maig es podran escoltar experts sobre el corall, la medicina del futur, la grip, el Bigdata o l’energia nuclear. 


Posar el coneixement sobre la taula i obrir-lo a la ciutadania. Aquesta és la intenció del cicle de conferències que comença demà a Olot. Diferents experts ajudaran a descobrir detalls i particularitats de forma clara i entenedora de qüestions científiques que a vegades poden semblar complicades d’entendre. Sota l’organització del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública i Olot Cultura, el cicle recull aquest any una desena de conferències. El director del SIGMA, Francesc Canalias, destaca la maduresa de la convocatòria després de 12 anys de vida.

 

Entre les propostes d’aquest any es podrà descobrir la relació dels esculls de corall amb les zones tropicals, com l’enginyeria genètica canviarà la medicina del futur, quin serà l’ús de les dades i la informació o el paper de l’energia nuclear davant del canvi climàtic. Canalias també destaca que hi haurà lloc per la investigació més local.

El cicle de conferències d’”Els Grans Interrogants de la Ciència” començarà demà divendres a les set de la tarda al Casal Marià. La xerrada inaugural anirà sobre les allaus i serà a càrrec de Glòria Martí, una experta en aquests fenòmens de muntanya. Les conferències tindran lloc els divendres de forma mensual fins al mes de maig.

Respon