Olot treballa per oferir una oferta cultural aquest estiu

Consistiria en espectacles de circ, música al Parc Nou i una nova iniciativa que portaria espectacles als barris. Fins ara, l’Institut de Cultura preveia obrir el Teatre Principal per Festes del Tura, però el pla de desconfinament del govern espanyol podria avançar l’obertura.

Els actes a l’aire lliure podrien tornar si són de menys de 400 persones assegudes (ICO)

Des de fa setmanes, l’Institut de Cultura d’Olot ha estat treballant en tres escenaris de més a menys optimista: l’estiu, la tardor i l’hivern. Amb el desconfinament del govern espanyol el primer escenari pren rellevància, ja que es permetria recuperar l’activitat cultural el mes de juny. Això sí seria amb mesures excepcionals que ja s’han començat a estudiar en el cas del Teatre d’Olot. Ho explica el director de l’ICO, Ricard Sargatal, a aquesta emissora.

 

El govern espanyol preveu que a partir del mes de juny ja es puguin fer actes de menys de cinquanta persones a espais tancats. També es permetrà fer espectacles de menys de 400 persones a l’aire lliure, però amb cadires. La programació d’estiu amb què treballa l’ICO inclou espectacles de circ, música al Parc Nou i espectacles als barris de la ciutat. Totes aquestes propostes, però, s’hauran d’adaptar als requisits del desconfinament. Sargatal diu que la cultura haurà de ser més present que mai al carrer.

 

El desconfinament proposat pel govern espanyol permetria millorar les expectatives de l’Institut de Cultura i obrir el teatre el mes de juny.
L’Institut de Cultura d’Olot ha reprogramat la majoria d’actes suspesos a la tardor. Tot i això, el pla de desconfinament del govern espanyol obre la possibilitat de tenir un estiu on la cultura torni a viure.

Respon