Olot treu a la llum l’exposició de ceràmica japonesa contemporània més important de l’estat espanyol

Des de fa trenta anys, la ciutat guardava unes peces que van elaborar-se durant una estada d’artistes japonesos a la Garrotxa. Són obres de set ceramistes del Japó que a partir d’aquest dissabte es podran veure a la Sala Oberta de l’Hospici. 

Algunes de la cinquantena de peces que s’exposen (Pau Masó)


Ens situem l’any 1986, al Mas la Coromina de la Vall d’en Bas. La desapareguda Cooperativa del Coure, una associació d’artistes, convida set artistes japonesos en unes jornades culturals que es van allargar deu dies. Per sorpresa dels organitzadors, tots els artistes nipons accepten la invitació i aterren a la Garrotxa per mostrar les seves tècniques de treball. Trenta anys després, les peces que van sortir d’aquella trobada s’han recopilat en una mateixa exposició que s’ha convertit en una mostra única a l’estat espanyol. La directora dels Museus d’Olot, Montse Mallol, explica què va simbolitzar la trobada entre artistes garrotxins i japonesos: “Van ser deu dies extraordinaris d’intercanvi d’expeiències entre Orient i Occident. POdem dir que l’estiu 86 té un abans i un després”.

Algunes de les peces exposades (Pau Masó)

Del Pop Art a l’hiperrealisme

Des de fa anys els Museus d’Olot guardaven aquest fons que arriba a la setantena de peces. Es tracta d’una col·lecció de ceràmica contemporània on, segons el conservador dels Museus d’Olot, Xevi Roura, hi conflueixen estils com l’abstracció, el Pop Art o l’hiperrealisme. “Quatre d’ells, curiosament, tenen una formació lligada als Estats Units i això és important perquè en algunes de les seves obres es poden veure estils com el Pop Art que no s’associen amb el Japó”, explica Roura.

Després d’Olot, cap a Barcelona

L’exposició, situada a la Sala Oberta de l’Hospici, obrirà portes aquest dissabte a les dotze del migdia. Serà inaugurada amb la presència del cònsol del Japó a Barcelona. De fet, la mostra abandonarà Olot el mes de maig i es traslladarà a la capital catalana, a una de les sales expositives que té la Generalitat de Catalunya.

 

 

Respon