Òmnium, ANC i els CDR porten les Marxes per la Llibertat a la Garrotxa

La iniciativa que va servir per donar una resposta ciutadana a la sentència del Procés es repetirà, ara, a nivell local. Les tres entitats sobiranistes de la comarca han organitzat quatre marxes per al dissabte 1 de febrer. Sortiran de Besalú, la Vall d’en Bas, la Vall de Bianya i Santa Pau. Acabaran a Olot amb parlaments i actuacions. 

Una de les últimes manifestacions a Olot (Pau Masó)


Segons els organitzadors, la Garrotxa és la primera comarca de Catalunya que repeteix les marxes de la llibertat que van tenir lloc el mes d’octubre a tot el país. És la primera vegada, doncs, que es faran a l’àmbit local i segons els impulsors l’objectiu és el mateix: reclamar l’amnistia i l’autodeterminació. Un dels organitzadors és en Lluís Adell, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Les marxes per la llibertat que es faran a la Garrotxa sortiran el dissabte 1 de febrer de quatre punts diferents: Besalú, Vall de Bianya, Vall d’en Bas i Santa Pau. Totes elles recorreran uns 10 quilòmetres, excepte la de Besalú que en farà una vintena. Les quatre columnes sortiran durant el matí i es trobaran al Firal Petit d’Olot a les dues del migdia. Allà hi haurà dinar popular i una tarda reivindicativa amb parlaments i actuacions.

 

Les marxes per la llibertat de la Garrotxa estaran organitzades per les delegacions comarcals d’Òmnium, ANC i els CDR. Els impulsors treballen per coordinar el transport de tornada un cop acabada la diada reivindicativa. S’està acabant de tancar si es faria amb cotxes particulars o d’alguna altra manera.

Respon