Òmnium Garrotxa inicia la campanya d’inculpacions a Olot

Aquest dimarts l’entitat ha convocat la ciutadania al jutjat de la ciutat. La campanya vol denunciar “l’atac” als drets fonamentals de manifestació, protesta o vot que ha significat la sentència del procés. La setmana passada ja hi va haver centenars d’inculpacions als jutjats del país. 


Òmnium Garrotxa ha convocat la ciutadania demà a dos quarts de nou del matí al Jutjat d’Olot per iniciar la campanya d’inculpacions a la ciutat. Segons l’entitat, si manifestar-se, fer ús de la llibertat d’expressió o votar “és considerat un delicte per l’Estat espanyol”, fa una crida perquè els ciutadans es declarin “culpables” d’aquest delicte. La presidenta d’Òmnium Garrotxa és Núria Batallé.

 

Per autoinculpar-se Òmnium ha penjat a la seva pàgina web formularis que els ciutadans poden descarregar-se i presentar al jutge. Batallé alerta que hi pot haver “algun risc” per a les persones que presentin inculpacions.

 

La campanya d’inculpacions d’Òmnium va començar la setmana passada. Centenars de persones s’han acostat als jutjats de tot el país per presentar els formularis. Davant la gran demanda de sol·licituds, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fixat que el jutge només tramitarà 25 inculpacions al dia.

 

 

One Response to “Òmnium Garrotxa inicia la campanya d’inculpacions a Olot”

  1. Susanna Sotillo Esquena

    Vull autoinculpar-me

    Respon

Respon