Òmnium i l’ANC reprenen les concentracions dels dilluns davant l’Ajuntament d’Olot

Després d’onze setmanes sense convocatòria pel confinament, aquest dilluns més d’una cinquantena de persones han participat en una nova trobada per exigir la llibertat dels presos polítics i el reton dels exiliats. Ho han fet mantenint distàncies i amb banderes o símbols portats de casa. 

Foto de la concentració d’aquest dilluns amb distanciament social (Pau Masó)


La concentració també ha comptat amb un minut de silenci en record a les víctimes del coronavirus. També hi ha hagut una actuació musical del cantautor local Àngel Girona i l’acte ha finalitzat amb El Cant d’Els Segadors. Les presidentes de l’ANC Olot, Magda Ripoll, i d’Òmnium Garrotxa, Núria Batallé, han insistit en el fet que el missatge no ha canviat, tot i el confinament.

 

La d’aquest dilluns ha estat la concentració número 132. Feia onze setmanes que, a causa del confinament, les entitats sobiranistes no convocaven l’acte. Creuen que el coronavirus no haurà tapat la causa independentista i haurà reforçat la lluita pels drets socials.

 

El pròxim dilluns tornarà a haver-hi una nova convocatòria davant l’Ajuntament d’Olot. A causa de la pandèmia cal que els ciutadans portin mascareta, respectin els dos metres de seguretat i utilitzin banderes o domassos de casa.

Respon