Oncolliga apel·la els gironins a córrer o caminar pel seu compte contra el càncer de mama

La iniciativa ‘Corre per les mames’ es fa aquest cap de setmana de manera virtual: qualsevol s’hi pot inscriure i fer una ruta a prop de casa seva per una bona causa. Ja s’hi han apuntat 3.500 persones; 225 a Olot.

La Cursa de la Dona no es podrà fer, però Oncolliga vol conservar l’esperit de la samarreta rosa (Aj. Les Preses)

Si no hagués estat pel coronavirus, aquest que ve hauria estat el cap de setmana de la Cursa de la Dona. Tot un esdeveniment multitudinari que a la Garrotxa en els últims anys havia estat capaç de reunir fins a 2.000 dones a les Preses. Ara no es podrà fer per evitar aglomeracions i, en el seu lloc, la Fundació Oncolliga Girona ha impulsat una nova iniciativa a tocar del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que se celebra dilluns 19. Es diu ‘Corre per les mames’, és solidària i tothom hi podrà participar pel seu compte. Només cal inscriure’s per internet i fer una ruta de 5 o 10 km per on es vulgui. El delegat d’Oncolliga a Olot, Dani Codinach, explica d’on va sorgir la idea.


Les inscripcions costen 10 euros i els diners recaptats serviran a la Fundació Oncolliga per recuperar part dels ingressos que ha perdut per culpa de la cancel·lació de les seves activitats. Les inscripcions anticipades es van tancar amb 225 persones apuntades a Olot i gairebé 3.500 a tota la demarcació de Girona.


Els participants a la iniciativa ‘Corre per les mames’ encara podrien ser més, perquè aquesta setmana es permet inscriure’s-hi al web oncolligagirona.cat, però sense donar cap samarreta de regal. Tota aquella gent que s’hi hagi inscrit abans podrà recollir la samarreta rosa a la delegació d’Oncolliga que hagi triat, on també es podran fer donatius i comprar, entre d’altres, mascaretes solidàries.

Respon