Optimisme moderat per controlar la SIDA

Optimisme perquè el virus de la SIDA es pugui eliminar de les persones infectades d’aquí a cinc anys. Aquest 2015 l’Institut Hivacat de Catalunya començarà un estudi d’una vacuna dissenyada al nostre país que és la que ha donat fins ara millor resultats a tot el món. Ho ha explicat en una entrevista al programa ‘Via Oral’ de Ràdio Olot el director del centre, el doctor Bonaventura Clotet.

La SIDA ha passat de ser una malaltia mortal a crònica i en uns anys, si tot va bé, podria passar a ser curada. Aquest és el repte amb el qual treballen els investigadors a tot el món que s’han marcat la fita de guanyar la batalla el 2020. Per a fer-ho s’està treballant des de diferents fronts i àmbits. Un dels objectius passa per despertar les cèl·lules on s’amaga el virus i així poder-lo eliminar. En aquest camp Catalunya és un referent internacional pels seus programes de recerca. Un dels principals investigadors a nivell internacional, el doctor Bonaventura Clotet, ha explicat a Ràdio Olot que l’any que ve des de l’Hivacat començaran un estudi amb una vacuna terapèutica creada en aquest laboratori que és la que ha donat fins ara millors resultats. Clotet es mostra optimista de que la batalla contra la SIDA es podrà guanyar el 2020 però recalca que això serà possible només si hi ha finançament. Per això, demana un cop de mà a la filantropia que acaba generant també llocs d’alta qualificació al nostre país.

En aquesta entrevista al programa ‘Via Oral’ de Ràdio Olot, Clotet ha explicat que una de les bases per a controlar la SIDA i altres malalties de transmissió sexual passa també per una millor educació sexual a les escoles que ha de fer-se de manera més regular.

Aquest dilluns s’ha celebrat el Dia Mundial contra la Sida. Les últimes dades a Catalunya mostren que el nou nombre d’infectats anuals pel VIH s’ha estancat en els 750. L’entrevista al doctor Bonaventura Clotet la poden escoltar de nou al podcast de radiolot.cat i diumenge a les 3 del migdia.

Respon