“Overbooking” de cultura aquesta tardor a la Garrotxa

La pandèmia ha fet endarrerir molts actes al calendari i ens trobem en una època amb overbooking d’espectacles i iniciatives culturals. Els espectacles suspesos també coincidiran amb estrenes de tardor. Des del sector asseguren que la tardor serà el “retorn optimista de la cultura”, no només per entreteniment, sinó també com a servei públic.

 

L’agenda cultural de tardor està plena (Pau Masó)


Xerrades, concerts, exposicions i certàmens ompliran l’agenda dels pròxims mesos per recuperar el temps perdut. Durant l’octubre i novembre més d’un es trobarà que haurà d’escollir a quin acte anar. I és que les agendes d’aquesta tardor van plenes d’actes culturals a causa de la suspensió dels que estaven previstos a la primavera. En parla el director de l’Institut de Cultura d’Olot, Ricard Sargatal.

 

Més enllà d’Olot també constaten l’”overbooking” cultural d’aquest mes d’octubre. Els organitzadors de la Bianyal de Bianya s’han trobat amb visitants que han hagut d’escollir què anar a veure.

 

Foto: Pau Masó


Durant l’estiu es van poder veure alguns actes, però des del sector demanaven més atreviment. A la tardor, ajuntaments i entitats s’han atrevit a programar més actes i la cultura ha pogut tornar al seu lloc.  Segons Sargatal, el retorn es fa amb optimisme i com a servei públic.

 

A Olot, el mateix Sismògraf és un exemple de la resiliència que ha hagut de fer el sector durant aquest 2020. La capital de la Garrotxa va traslladar un dels festivals importants de la ciutat a la tardor. Un altre cas és el de Lluèrnia que repartirà tota la seva programació a partir d’aquest cap de setmana i durant els pròxims dos mesos. La tardor ha arribat, i la cultura també.

Respon