Pagesos de la Garrotxa sobre el coronavirus: “Ara potser la societat ens tindrà més en compte”

El món agrari garrotxí assegura la producció durant el confinament. El fet de no dependre de temporers i estar vinculats amb el territori assegura l’activitat els pròxims mesos. Durant la crisi del coronavirus, la situació al camp no ha canviat gaire: tot i haver-se modificat alguns circuits de venda, creuen que són un dels sectors menys perjudicats. Des del món agrari també asseguren que l’estat d’alarma haurà ajudat als productors a fer el salt a Internet.

El món agrari ha sigut dels menys afectats pel coronavirus (Pau Masó)

L’Albert Coromina és un productor de llet de la Vall d’en Bas. Diu al programa Cinc Minuts Més de Ràdio Olot que la demanda de làctics s’ha disparat i que fins i tot en alguns casos s’ha hagut de limitar la compra.

 

Un altre cas és el d’en Lluís Sunyer, un productor de fesol de Santa Pau. Diu que a l’inici del confinament la demanda va ser molt alta, però ara ha anat baixant. Espera que la demanda torni a créixer i explica que els canvis més importants s’han donat en els circuits de venda.

 

El salt a Internet

El sector agrari ha pogut mantenir l’activitat i això, segons els pagesos ha estat clau per no sortir-ne perjudicats. A més, creuen que el fet de no dependre de temporers i empreses de fora per fer els treballs del camp, els ajudarà a seguir produint els pròxims mesos. Això sí, molts han hagut de buscar nous canals de venda a través d’Internet.

 

El món agrari garrotxí també espera sortir reforçat de la situació actual. Creuen que l’estat d’alarma pot ajudar al fet que la ciutadania valori el sector i prengui consciència que es tracta d’una activitat essencial.

 

Respon