La PAH Garrotxa denuncia les condicions infrahumanes d’un habitatge d’Olot

La família, que paga un lloguer, reclama al propietari que es faci càrrec de les reformes, i a l’Ajuntament, ajuda per trobar un pis on poder viure amb dignitat. Asseguren que se’ls treuen de sobre i alerten que algun dia passarà una desgràcia. La PAH té detectats cinc casos més semblants a aquest a Olot.

Imatges del pis (David Planella)

Fa quatre anys, va caure el fals sostre d’una habitació. En aquell moment, la família era fora, però es pregunta què hauria passat si hi hagués hagut algú a dins. L’Abde és un dels fills que viu al pis.


Són vuit membres d’una família que s’estan en un pis de tres habitacions prop de l’estació d’autobusos d’Olot. Des que hi van entrar el 2010, paguen un lloguer de 250 euros mensuals, despeses a part. Diuen que sempre han pagat al dia i denuncien que el propietari no vol assumir el cost de les reformes que han hagut d’anar fent. A l’habitatge, ara hi ha pèrdues d’aigua i esquerdes, la part del costat de l’escala es tomba i la del lavabo va caure fa pocs mesos. Quan va cedir el fals sostre d’una habitació, els serveis socials van visitar l’edifici, però la família diu que no els van oferir cap solució.


La PAH Garrotxa dona suport a aquesta família i apunta cap a una triple direcció: al propietari, perquè no reforma el pis; a l’Ajuntament, perquè diuen que no els ajuda, i a les immobiliàries, perquè asseguren que els tanquen les portes.


Volen que l’Ajuntament faci de mitjancer

La família està en llista d’espera per aconseguir un pis de lloguer social i, mentrestant, no té prou recursos per obrir una via judicial contra el propietari. Per això, la PAH reclama a l’Ajuntament que actuï de mitjancer entre les persones vulnerables que viuen en condicions infrahumanes i els propietaris dels edificis que no compleixen la seva part. L’Oficina d’Habitatge ja ho ha fet en algun cas, però la plataforma li demana que ho faci de manera sistemàtica. Li consta que, com a mínim, hi ha mitja dotzena de famílies més que viuen en condicions similars a la ciutat d’Olot.

Respon