La parella de Sant Jaume de Llierca no té permís per tenir un lleó

Fa més d’un any va demanar engegar els tràmits amb la Generalitat per crear un nucli zoològic privat però la sol·licitud encara no està aprovada. 

El lleó en una escena del dia a dia. (Atlas)

Fa més de dos anys que una parella de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) té com a mascota un lleó que van adoptar quan tenia tres mesos. L’alcalde del municipi, Jordi Cargol, ha explicat que, fa un any, la parella va demanar permís a la Generalitat per crear un nucli zoològic privat, però la sol·licitud “encara està en tràmits”. Per aquesta raó, fa unes quantes setmanes els Agents Rurals van comissar l’animal però, per manca d’un espai en condicions on tenir-lo, el van deixar amb els fins ara propietaris.

Cargol ha assegurat que el felí “es troba en bones condicions i en un espai totalment tancat” i que malgrat que alguns veïns pateixen per si s’escapa, ” la zona està ben protegida”. De fet, tant la Generalitat com els Agents Rurals han revisat totes les instal·lacions per comprovar que són segures. La parella que té el lleó està formada per dos veïns de Sant Jaume de Llierca provinents de Barcelona. A més del felí, que van adoptar d’un circ, també tenen altres animals com cavalls, cabres i gossos.

Respon