Pedres a les butxaques

ACN | Atenció a les ventades! Protecció Civil ha alertat que el temporal de vent d’avui serà intens a gran part del país i que les ratxes de tramuntana es faran sentir a comarques poc habituades. S’esperen ràfegues superiors als 125 km/h a les cotes més altes del Pirineu i Prepirineu, a banda de l’Empordà on el vent serà especialment intens. A la Catalunya Central, la Serralada Interior i el Montseny el vent serà també molt fort i superarà els 90 km/h.

La Direcció General de Protecció Civil recomana molta precaució en les activitats a l’aire lliure i en especial a l’alta muntanya, on la baixada de temperatures serà acusada i es produirà el fenomen del torb. De fet, Protecció Civil avisa que és altament recomanable que les travesses de muntanya o activitats en cotes mitjanes o altes es posposin. La resta d’activitats, sobretot en zona urbana, requeriran fer un especial seguiment en el moment de màxima intensitat del vent per detectar els elements que es puguin desprendre amb risc d’impacte. Caldrà evitar situar-se a prop d’elements inestables o que puguin caure.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que també han fet una petició de reforç de la seguretat a tots els municipis, especialment de la il·luminació nadalenca i el  mobiliari urbà.

Delgado ha recordat que les ventades arribaran a llocs poc acostumats a tenir-ne.

Protecció Civil també demana a la ciutadania que reculli i lligui de forma segura tendals i elements inestables a terrasses i balcons, especialment la decoració nadalenca, que pot precipitar-se.

Respon