Pep Berga: “Ara mateix, la màxima preocupació a la ciutat són les residències”

Des de l’Ajuntament estan en contacte amb tots els centres i afirmen que, malauradament, hi haurà més casos, més enllà de la residència del Tura. Des de fa dies les residències estan confinades i s’ha donat la possibilitat que els familiars puguin emportar-se els residents a casa.

L’alcalde d’Olot en una de les reunions telemàtiques amb tot l’equip de govern (@Olotuit)

Segons les últimes dades del Departament de Treball, Afers Socials i Família, hi ha prop d’un miler de contagis en les residències de gent gran del país. A Girona són 148 casos i, de moment, s’ha confirmat la mort de 21 persones per coronavirus. Per això segurament és la punta de l’iceberg, ja que hi ha molts avis que els últims dies han mort a les residències sense haver fet la prova de la covid-19. A Olot mateix, a la residència del Tura, han mort quinze persones amb tots els símptomes, però sense haver-se pogut confirmar la malaltia. Fins ara, només ha transcendit la situació del Tura i es desconeix públicament l’estat de la resta de residències de la comarca. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu al Cinc Minuts Més de Ràdio Olot que els centres de gent gran, són ara mateix, “la màxima preocupació”.

 

En total a la Garrotxa hi ha deu residències, sis estan a la ciutat d’Olot. Des de l’Ajuntament expliquen que estan contacte amb els centres i han ofert tot el seu suport. En una residència hi poden conviure desenes de residents i cuidadors. Segons Berga, aquesta convivència fa que el risc de contagi augmenti molt.

Endur-se els avis a casa

Des de la setmana passada la Generalitat ha ofert la possibilitat que les famílies puguin emportar-se a casa els residents sense perdre la plaça que tenien a la residència. Berga, però, recorda que les persones grans tenen dificultats d’adaptació.

 

Actualment, hi ha més de mig miler d’avis i centenars de persones que treballen a les deu residències que té la Garrotxa.

One Response to “Pep Berga: “Ara mateix, la màxima preocupació a la ciutat són les residències””

 1. Giorgiana Gugonea

  Totes aquestes restriccions i el malament que ho passem aquest dies, d’aquí en uns quants anys seràn conte que potser contarem als nostres fills O néts abans d’anar-hi a dormir.
  Sense que ens adonem, estem vivint una pàgina molt importanta d’història de la humanitat.
  Per desgràcia hi ha moltes víctimes.
  Per sort, la gent a pres consciència .
  Agraïm a tots aquells que fan tot el possible i l’ impossible perquè aquests dies tot vagi amb prou normalitat: : els que treballen en l’àmbit de la salut, els policies, el govern local , que coordina tot això amb consciència i devoció, els voluntaris, i a la ciudadanía.
  El mes important es que la gent no s’ oblidi molt ràpidament.
  Quan tot això acabarà, potser es farà una placa de marbre en un lloc públic on passa molta gent, i que escriguin el noms de les víctimes i també dels que han vetllat perquè nosaltres estiguéssim bé.

  Respon

Respon