Pep Berga obre la porta a l’oposició a formar part d’òrgans de govern de l’Ajuntament d’Olot

Des de l’alcaldia asseguren que volen “fer avançar la ciutat entre tots els grups polítics”. A més, l’alcalde d’Olot també aposta per acordar a través de la Junta de Portaveus les mocions que vagin al ple municipal, un ple que a partir d’ara es farà a les sis de la tarda.

L’alcalde busca consensos amb l’oposició. (Ràdio Olot)

Tot i tenir majoria absoluta, Junts per Catalunya no es tanca en banda i des del partit allarguen la mà, en certs aspectes, perquè l’oposició també formi part d’alguns òrgans de govern de la ciutat. És el cas per exemple d’INNOVAC. Josep Guix, portaveu del PSC, acompanyarà Pep Berga a la junta del clúster de la carn. El primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda, explica que la proposta també s’oferirà a la CUP i ERC.

 

La participació de l’oposició no s’acaba aquí i el nou equip de govern també ha acordat que les mocions entraran al ple municipal a través de la Junta de Portaveus, formada pels partits que configuren el consistori. L’alcalde d’Olot és Pep Berga.

 

A partir d’ara, la Junta de Portaveus serà un filtre per a les mocions que es presentin al ple municipal. Però, també hi ha altres mecanismes de participació com les preguntes: qualsevol ciutadà pot presentar una qüestió que haurà de ser contestada directament des de l’equip de govern. A partir d’aquest mandat, els plens municipals s’avançaran una hora i mitja, i se celebraran a les sis de la tarda.

Respon